Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Bij The Coffee Factory B.V. maken we graag plezier. Koffie is nou eenmaal een hartstikke leuk product! Niet voor niets dat we zijn ontstaan uit hobby, nieuwsgierigheid en een niet aflatende interesse in alles dat met koffie te maken heeft. Opgericht in 2002 en sindsdien zeer succesvol met merken als JURA, Bravilor, Quick Mill, Rocket en ons...

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

Hoe werkt dat met order- en verzendkosten?

Wij zijn een koffie groothandel in machines, koffie, thee, accessoires en onderdelen en bij ons kan je tegen aantrekkelijke prijzen inkopen. Deze prijzen zijn veelal gebaseerd op volumes: meer afnemen is minder betalen. Voor veel gebruikte producten is het dus handig om door te klikken naar de verschillende verpakkingseenheden (modellen) die er bij veel producten beschikbaar zijn. Je herkent deze producten aan het label ‘Meer is Minder’.

Tevens proberen we zo volledig mogelijk te zijn in ons aanbod van verbruiksartikelen/ingrediënten, supplies en onderdelen. We hebben bijna alles op voorraad, kunnen direct leveren en regelen dat ook graag. 

Verzendkosten bij orders < € 57,50
De bijdrage in de verzendkosten  van € 5,37 vervallen automatisch bij een orderbedrag boven de € 57,50 exclusief BTW. Verzendkosten dekken de kosten voor het verpakken en verzenden van uw artikelen. De werkelijke verzendkosten die op de enveloppe staat kunnen dus lager zijn dan de verzendkosten die u heeft afgerekend. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Op de factuur worden uiteraard netjes de verschillende BTW groepen uitgesplitst. 

Moet ik een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt aan mijn machine

Nee, u hoeft geen afspraak te maken. U kunt uw machine aanleveren voor service. U ontvangt dan van ons zo mogelijk een prijsopgave (gebaseerd op de leeftijd en het type machine) en een eigendomsbewijs. Wenst u een vervangende machine tijdens het onderhoud dan is het aan te raden te informeren naar de beschikbaarheid daarvan via 0900 - 663 66 55. Uiteraard loopt het aantal beschikbare leenmachines in de pas met het aanbod van te onderhouden machines, maar bij piekmomenten kunnen we wel eens misgrijpen


Hoe vaak moet een koffie- of espressomachine onderhoud krijgen?

Als je het onderhoud preventief wil laten uitvoeren dan brengt je de espresso- of koffiemachine eens in de 3 tot 4 jaar voor onderhoud. Hiermee ben je de meeste problemen voor en bepaal je zelf (bijvoorbeeld in vakantietijd) wanneer de koffiemachine niet beschikbaar is. Door blijven draaien met een koffiemachine die een storing vertoont kan tot gevolg hebben dat de problemen toenemen en op een bepaald punt zelfs helemaal geen koffie meer kan maken. Wel of geen waterfilter gebruiken

Onze mening over waterfilters in volautomatische espresso & koffiemachines voor thuis is niet bijster positief om verschillende redenen. Wij raden het gebruik alleen aan wanneer de lokale waterhardheid hoger is dan 12ºDh. Anders betaal je teveel aan het zuiveren van hoogwaardig, reeds gezuiverd drinkwater en dat is geen 'zuivere koffie'. Het ontkalken van de (volautomatische) espresso & koffiemachine via het interne programma is vele malen voordeliger en uit technisch oogpunt beter voor de koffiemachine en je portemonnee.


Cappuccinatore: melk en melkschuim problemen

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Melk spettert


1.1 De melk is aan het koken omdat ze teveel wordt verhit. De verhouding lucht/stoom/melk is verstoord. 
 
1.1.1 Controleer de toevoer van melk vanaf de melkbeker.
         
    1.2 Verwijder de melkschuimer (cappuccinatore) en controleer nu de stoomafgifte.   1.2.1 Probeer het probleem met ontkalken op te lossen. Helpt dat niet dan dient de machine nagekeken te worden door een monteur.
         
2. Zuigt weinig tot geen melk aan.   2.1 De melktoevoer is geblokkeerd of niet goed aangesloten.  

2.1.1
Airsuction zit niet goed in elkaar (opnieuw uit- en in elkaar zetten) of is open geprikt en geeft teveel lucht door (vervangen).
         
        2.1.2 Draaiknop melk (Profi) of knop (Easy) zit niet goed in het huis of is vervuild. Uittrekken, schoonmaken en correct plaatsen.
         
        2.1.3 Controleer de toevoer van melk vanaf de melkbeker  (slangetjes/stijgbuisjes).
         
3. Melkschuim is koud/lauw.  

3.1 Er komt te weinig lucht bij de melk en stoom omdat de airsuction verstopt is of de cappuccinatore vervuild.
  3.1.1 Doorspoelen is niet voldoende, cappucinatore dient volgens instructie gereinigd en gemonteerd te worden.
         
4. Melk verzuurt snel.   4.1 Bacteriën infecteren de vers gevulde melk   4.1.1 melkbeker afwassen met heet water en cappucleaner. Slangen doorspoelen met heet water en cappucleaner.
       
         


5.
De stijgbuis valt uit de deksel van de thermo melkbeker RVS.
 
5.1
Siliconen connector (transparant) verkeerd geplaatst.
 

5.1.1
  Zwarte connector is voor slangnippels en transparante is voor de stijgbuis. Eerst connector in de deksel, daarna de stijgbuis.
         
   
5.2
Silliconen connector (transparant) is versleten.
  5.2.1 Connector vervangen.De Schone Schuimer...


Welke ontkalker?

Veel fabrikanten bieden een 'eigen' ontkalker aan welke zou toegespitst zijn op het soort apparaat. Deze zou unieke eigenschappen bezitten en zelfs in de gebruiksaanwijzing wordt melding gemaakt van het gebruik van alleen de 'originele' reinigingsmiddelen. Laat u niets wijsmaken: het zijn in de praktijk en ook in laboratoriumtesten vaak juist deze merkproducten die door de mand vallen. De effectiviteit van deze merkproducten zijn vaak minder dan de producten van fabrikanten die zich hebben toegespitst om een goede ontkalker te maken. Denk hierbij aan Durgol (wij van WC eend...). Dit is tot nu toe de meest effectieve ontkalker voor zowel volautomaten als half automaten. Door ons in de praktijk bewezen en door hen in het laboratorium. 


Een afgeleide hiervan is onze huismerk ontkalker. Wij hebben een vloeibare ontkalker afgepast verpakt voor een volautomatische machine. Die fles gooi je in een lege watertank en je hebt direct de juiste hoeveelheid en de juiste verhouding. Geen geknoei en geen lange wachttijden doordat de verkeerde verhouding is aangemaakt.  

Koffie is te sterk

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Koffie is sterk.   1.1 Dosering koffie is te hoog.   1.1.1 Dosering aanpassen of lichtere branding/mélange koffiebonen gebruiken.
     
       
         
    1.2 Maalgraad staat te fijn.   1.2.1 Maalgraad grover zetten.
       
Naast dosering en maalgraad kan ook de dosering water en de daarmee verbonden contacttijd tussen water en koffie een oorzaak zijn. Wanneer er te lang 'getrokken' wordt aan het maalsel krijg je ook de nare smaken die in koffie aanwezig zijn mee en die verzieken de smaak. 

Koffie loopt te langzaam door

De doorlooptijd van een goede espresso is ongeveer tussen de 18 (volautomaten) en 25 seconden (half automaten). Niet langer, want dan neemt de kwaliteit van de koffie af. Het espresso- of het iets grotere lungo kopje moet dan gevuld zijn.

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Koffie loopt te langzaam door.   1.1 Er wordt gebruik gemaakt van te fijne koffie maling.   1.1.1 Zet de maling van de molen op een stand die meer grof is. 
     
         
    1.2 Er wordt teveel koffie gedoseerd.    1.2.1 Stel de koffiedosering lager in. 
         
   
1.3 De machine is verkalkt. 
  1.3.1 Ontkalk de machine met vloeistof
       
         
    1.4 De koffie filters of het doucheplaatje van de machine is vuil.   1.4.1 Reinig de machine (reinigingstablet).
       
         
    1.5 De koffie wordt te hard aangedrukt (halfautomaat).   1.5.1 Probeer minder kracht te zetten wanneer u met de tamper de gemalen koffie in de filterdrager aanstampt. 
       
         


Koffie loopt te snel door

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Koffie loopt te snel door.   1.1 Er wordt gebruik gemaakt van te grove koffie maling.  
1.1.1 Zet de maling van de molen op een fijnere stand. 
       
         
    1.2 Er wordt te weinig koffie gedoseerd.    1.2.1 Stel de koffiedosering in het programma hoger in. 
         
    1.3 De koffie wordt te zacht aangedrukt (halfautomaat).   1.3.1 Probeer meer kracht te zetten wanneer u met de stamper de gemalen koffie in de filterhouder aanstampt. 
       

De doorlooptijd van een half automaat (handmatige machine met filterdrager) wordt bepaald door de hoveelheid en maalgraad van de koffie. Verder is de aandrukkracht die je uitoefent op de koffie met een (goed passende!) tamper van belang. De doorlooptijd is minimaal 25 tot maximaal 27 seconden, ongeacht welk product je wil gaan maken. 

Hoe houd ik mijn koffiebonen zo vers mogelijk?

Koffie is een delicaat product. Eenmaal gebrand kan het onder slechte omstandigheden snel verouderen. De oude truc van koffie invriezen is hopeloos achterhaald. Een aantal tips om je koffie lekker vers te houden:


Vul slechts zoveel koffie bij als je per dag verbruikt.
Giet de koffiebonen niet over in een (glazen) pot of bus.
Maak de zak netjes open zodat je een kleine opening hebt (zoals een melkpak van vroeger)
- Sluit de koffiezak netjes af met een sluitclip
- Bewaar de koffie in de orginele zak op kamertemperatuur
- Houd zuurstof en licht uit de buurt van de bonen
Druk niet alle gassen uit de koffiezak
- Stapel de zakken niet op maar zet ze naast elkaar

En natuurlijk het belangrijkste: koop verse koffie! Want oude koffie vers houden gaat sowieso niet lukken. Koffie die een week of 2 geleden gebrand is geeft een veel beter resultaat dan koffie die 2 maanden oud is!


JURA: koffie is koud/lauw

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Geen bijzondere meldingen of tekens. 1.1 Probleem doet zich alleen voor bij cappuccino. 1.1.1 De cappuccinatore is vervuild of zelfs verstop geraakt. Alleen doorspoelen is niet meer voldoende. Cappuccinatore dient volgens de instructie gedemonteerd, gereinigd en gemonteerd te worden.
 
   
  1.2 Bij alle producten is de temperatuur niet voldoende. 1.2.1 Temperatuur van alle producten in het programmamenu op 'hoog' zetten.
   
      1.2.2 Molen fijner stellen.
 
    1.2.3 Verse koffie gebruiken. Voorkom dat uw bonen 'oud' worden in de machine. Vul de machine met een hoeveelheid bonen waarvan u verwacht ze binnen 2 á 3 dagen op te maken.
    1.2.4 Kopjes voorverwarmen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een koppenwarmer gebruiken.
    1.2.5 Maalschijven dienen vervangen te worden. 
        1.2.6 U heeft het apparaat niet bij ons gekocht? Wij kijken even naar het apparaat. Bel voor een prijsopgave.


JURA: onktkalken lang/blijft ontkalken aangeven

LET OP: Zorg er ten eerste voor dat u de ontkalkingsvloeistof altijd in een lege watertank doet.

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing

1. Apparaat ontkalkt/ A.U.B. wachten.
 
 
 
 
  1.1 Er is te veel water gevuld dan nodig. Initieel dient slechts 0,6L ontkalkingsoplossing gebruikt te worden. Iedere 0,1L meer is 10 minuten extra ontkalkingstijd.  
1.1.1 Watertank van het apparaat halen. Watertank spoelen en vullen met vers water. Wachten met terugplaatsen tot het apparaat er om vraagt. Display meldingen opvolgen. Het programma gaat verder met naspoelen van vers water.
       
  1.2 U vult tijdens het proces water bij terwijl de machine daar niet om vraagt.   1.2.1 Stoppen met bijvullen en verder gaan zoals beschreven staat bij oplossing 1.1.1.
       
  1.3 Er hangt een watervulsysteem aan het apparaat (grijs kastje in de watertank).   1.3.1 Kastje omhoog van de watertank halen en verder gaan zoals beschreven staat bij oplossing 1.1.1.


JURA: reinigingsprogramma start niet.

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Apparaat reinigen (+ apparaat geeft frequente piep).   1.1 Bij oudere apparaten is de reinigingstoets te kort ingedrukt gehouden.  
1.1.1 Houd de reinigingsknop tenminste 3 seconden ingedrukt totdat de melding 'lade legen' wordt aangegeven.
         
    1.2 Het apparaat staat uit.   1.2.1 Apparaat inschakelen.
         
    1.3 Er staat een andere melding in de display.   1.3.1 Eerst de andere melding oplossen voordat er gereinigd kan worden.


JURA: residubak (koffieprut) is soms overvol

De machine telt het aantal handelingen dat verricht is. Op basis daarvan wordt ook de melding lade legen weergegeven. Wanneer de lade geleegd wordt bij een uitgeschakelde machine, raakt de machine de tel kwijt. Mogelijk leegt ook iemand de lekbak (water) wél en de residubak (koffieprut) niet. JURA: koffie is slap

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Koffie is slap.   1.1 Maalgraad te grof.   1.1.1 Maalgraad naar een kleiner puntje zetten (doe dit terwijl de molen maalt).
     
         
    1.2 Bonen zijn oud.   1.2.1 Naarmate de bonen ouder worden verliezen ze aan kracht in aroma en smaak. Voorkom dat uw bonen 'oud' worden in de machine. Vul de machine met een hoeveelheid bonen waarvan u verwacht ze binnen 2 á 3 dagen op te maken. 
       
         
    1.3 Als de molen een ratelend geluid geeft is deze defect.   1.3.1 Machine dient nagekeken te worden door een monteur. Raadpleeg de technieklijn, bel hiervoor 0900 - 66 366 55.
       
         
    1.4 Maalschijven zijn versleten of beschadigd door water in de molen of een pit/hout/steen tussen de koffiebonen.   1.4.1 Machine dient nagekeken te worden door een monteur. Raadpleeg de technieklijn, bel hiervoor 0900 - 66 366 55.
       
         
        1.4.2 Voorkom dat er een pit/hout/steen tussen uw koffiebonen zit. Koop uw koffiebonen bij The Coffee Factory of een andere koffiespeciaalhandel.

Een temperatuurverschil met oude of verse koffie kan zomaar 4 tot 5 graden bedragen. Verse koffie is koffie die onlangs gebrand is, maar ook die niet te lang bloot staat aan invloeden van zuurstof en licht. Gebruik een sluitclip om je koffiezak weer netjes af te sluiten en zet deze op een droge plek onder kamertemperatuur weg. 

JURA: molen draait maar maalt geen bonen

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing

1. Molen maalt wel maar geen bonen.
  1.1 Maalschijven zijn verroest door vocht in de molen.   1.1.1 Maalschijven dienen vervangen te worden. Raadpleeg de technieklijn om het juiste artikel toe te passen in combinatie met uw machine: 0900 - 66 366 55.
     
       

JURA: koffie is bitter

Probleem Oorzaken probleem Oplossing
1. Koffie is bitter. 1.1 Koffie verbrand. 1.1.1 Temperatuur in programma normaal zetten of maalgraad naar een groter (grof) puntje zetten.
1.2 Water is niet goed. 1.2.1 Water verversen.
1.3 Er is ontkalkt met een waterfilter in de watertank. 1.3.1 Filter verwijderen en weggooien. Apparaat spoelen. Volautomaten: In het programma filter op 'NEE' zetten. Apparaat nogmaals ontkalken, omdat het filter het ontkalkingsmiddel heeft geneutraliseerd. Keuze maken tussen het gebruik van filters of ontkalken.


JURA: vieze smaak na het ontkalken

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Geen bijzondere meldingen of tekens.   1.1 Er is geprobeerd te ontkalken terwijl er een waterfilter in de tank zit. Het filter heeft het ontkalkingsmiddel opgenomen en laat dat met kleine beetjes weer los.  
1.1.1 Filter verwijderen en weggooien. In het programma filter op 'NEE' zetten. Apparaat nogmaals ontkalken, omdat het filter het ontkalkingsmiddel heeft geneutraliseerd. Keuze maken tussen het gebruik van filters of ontkalken.


JURA: blijft hangen in ontkalkingsprogramma.

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing


1.
Apparaat ontkalkt/ A.U.B. wachten.
 

1.1
Apparaat blijft pompen terwijl er geen water in de tank zit.
 1.1.1
Tank verwijderen en duim op de aanzuigmond plaatsen zodat de pomp vacuüm trekt. Daarna gaat het apparaat verder in het programma om na te spoelen. 


JURA: melding reinigen blijft hangen

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Apparaat reinigen.   1.1 Programma dient uitgevoerd te worden.  
1.1.1 Reinigingsprogramma opstarten volgens verkorte handleiding of gebruiksaanwijzingen.
   
1.2
Programma is uitgevoerd maar niet succesvol afgerond.
 
1.2.1 Nogmaals proberen zonder tablet met de letterlijke opvolging van display instructies.
       
1.2.2 Zetgroep loopt zwaar en apparaat kan zetgroep niet initialiseren. Apparaat dient nagekeken te worden door een monteur
       
1.2.3 Logicprint is defect en dient vervangen te worden. 


Jura: na ontkalken geen koffie/water meer uit

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Systeem vullen/stoom drukken.  

1.1
Door het ontkalken is er zo veel kalk losgekomen dat het apparaat verstopt is geraakt.
 


1.1.1
Apparaat dient nagekeken te worden door een monteur
2. Geen bijzondere meldingen of tekens.   2.1 Ring in de zetgroep is gesprongen of apparaat lekt intern.  
2.1.1 Apparaat dient nagekeken te worden door een monteur


Jura: ontkalkingsprogramma wil niet starten

Display melding   Probleem   Oplossing
         
1. Apparaat ontkalkt/A.U.B. wachten.   1.1 Apparaat moet eerst gereinigd worden.   1.1.1 Eerst het reinigingsprogramma doorlopen.
         
2. Koffie gereed/filter wisselen.   2.1 Er wordt getracht te ontkalken met een clarisfilter in het apparaat. Dit is niet mogelijk en ook slecht voor de smaak.   2.1.1 Filter dient verwijderd te worden en in het programma op 'NEE' gezet te worden. Daarna is ontkalken weer mogelijk.
         
3. Koffie gereed/verkalkt.   3.1 Apparaten met een aparte ontkalkingstoets dienen uitgeschakeld te zijn.   3.1.1 Apparaat uitschakelen. In uitgeschakelde stand de reinigingsknop 3 seconden ingedrukt houden waarna het apparaat het programma zal starten.


Jura: melding 'bonen vullen' terwijl bonen zijn gevuld

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Display geeft melding 'bonen vullen' terwijl bonen gevuld zijn.  
1.1
Bonenreservoir is vet.
  1.1.1 Probeer met een doek het bonenreservoir schoon te wrijven. 
     
       
         
    1.3 Maalschijven zijn defect  
1.3.1
Maalschijven dienen vervangen te worden.
       
       
De luxere machines zijn uitgevoerd met een infraroodsensor. Deze kunnen door koffievetten aangeslagen zijn en zijn makkelijk te reinigen met een droge doek. Wanneer uw machine hier niet over beschikt, wordt de melding bonen vullen gegeven wanneer de zetgroep geen of te weinig koffie detecteert. De oorzaak hiervan kan liggen in de bovenstaande opsomming en heeft vaak een bezoek aan de werkplaats tot gevolg. 

Jura: display meldingen m.b.t. de lade.

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1.Lade legen.   1.1 Er is verbinding tussen de metaalcontacten die achteraan de lekbak zitten.  
1.1.1 Vervuiling van koffie of ontkalkingsmiddel kan een (on)zichtbare verbinding tot stand brengen tussen de contacten. Contacten wassen met heet water, afwasmiddel en borstel (ook het gedeelte van de contacten dat in de lekbak naar beneden loopt). Daarna contacten aan binnen- en buitenzijde goed drogen met keukenpapier.
         
2. Lade plaatsen.   2.1 De metaalcontacten worden niet gevoeld.   2.1.1 Vuil verhindert contacten tussen de metalen lekbakcontacten in- en extern. Lekbakcontacten schoonmaken (evt. met fijn schuurpapier) en interne lekbakcontacten evt. met nagelvijl opwrijven.
         
3. Afvalbak plaatsen/legen.   3.1 Microschakelaar is elektrisch defect, is gebroken of palletje op de lade is afgebroken.   3.1.1 Apparaat dient nagekeken te worden door een monteur. Raadpleeg de technieklijn, bel hiervoor 0900 - 66 366 55.

Jura: display meldingen m.b.t. de watertank

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Water vullen.  
1.1 Vlotter watertank is uit de houder. Vlotterstop is los.
 
1.1.1 Vlotter terugplaatsen in vlotterschacht, vlotterstop terugzetten en evt. vastplakken.
         
    1.2 Vlotter watertank zit vast in de onderste positie en drijft dus niet meer.   1.2.1 Watertank leegmaken, flink met tank schudden in de hoop dat hij los schiet. Eventueel nog te proberen met ontkalkingsvloeistof. Anders vlotterstop verwijderen en vlotter losmaken. Vlotter vervangen.
         
    1.3 Flowmeter staat vast door vervuiling (apparaat met clarisfilter).   1.3.1 Ontkalkingsmiddel door apparaat laten lopen door gebruik van heet water functie.
2. Middel in tank.  

2.1 Er is te weinig ontkalkingsvloeistof gedoseerd.
 


2.1.1 Kopje kraanwater in de watertank bijvullen.
         
    2.2 Vlotter watertank is uit de houder. Vlotterstop is los.   2.2.1 Vlotter terugplaatsen in vlotterschacht, vlotterstop terugzetten en evt. vastplakken.
         
    2.3 Vlotter watertank zit vast in de onderste positie en drijft dus niet meer.   2.3.1 Watertank leegmaken, flink met tank schudden in de hoop dat hij los schiet. Eventueel nog te proberen met ontkalkingsvloeistof. Anders vlotterstop verwijderen en vlotter losmaken. Vlotter vervangen.
         
    2.4 Flowmeter staat vast door vervuiling (apparaat met claris waterfilter).   2.4.1 Ontkalkingsmiddel door apparaat laten lopen door gebruik van heet water functie.

Jura: wat kost een onderhoudsbeurt op een Jura machine?

De kosten zijn onder meer afhankelijk van de leeftijd van de machine en het aantal handelingen de machine gedurende die levensloop heeft gemaakt. Klik hier om een overzicht te krijgen van onze service tarieven. Onderaan het overzicht vindt u een link het geheel in PDF te kunnen bekijken en uitprinten. Jura: lekbak past niet meer in het apparaat

De lekbak is op het verkeerde moment uit de machine genomen. Zet de residubak (koffieprut) naast de machine en plaats de lade. Wacht tot de zetgroep is geinitialiseerd (zet de machine indien nodig eerst uit en daarna weer aan). Hierna moet de residubak weer compleet passen. JURA: koffie is slap bij 2 kopjes tegelijk

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Koffie is slap bij 2 kopjes tegelijk.   1.1 Dosering van 1 kopje is meer dan 50% van het maximum.   1.1.1 Meer dan 100% is niet mogelijk. Zet de dosering van 1 kopje op maximaal 50% en gebruik eventueel een donkerdere branding koffiebonen.
     
       
Dit probleem zie je vooral bij Jura Impressa machines met een zetgroep van maximaal 16 gram. Hier kan bij 2 kopjes tegelijk slechts 8 gram per kopjes gedoseerd worden. Te weinig voor een volautomaat. Zet dan liever 2 x 1 kopje. 

Jura: display geeft niet aan dat molen gevuld moet worden.

Probleem   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Bonen zijn op maar display geeft niks aan.   1.1 Infrarood in bonenreservoir werkt niet optimaal.   1.1.1 Glaasjes van de infraroodstraal reinigen met een keukendoekje.


JURA Giga: Error 19

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing

1.
Error 19
  1.1 Temperatuur element te hoog   1.1.1 Neem contact op met de monteur
     
       
         


Bravilor Bolero 1 / 2 / XL: Error 2

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 2   1.1 Boilertemperatuur te hoog   1.1.1 De machine nagekeken te worden door een monteur.   


Bravilor Bolero XL: Error 3

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 3   1.1 Magneetventiel blijft open staan   1.1.1 Er is een lekkage of het water kookt. De machine nagekeken te worden door een monteur


Bravilor Bolero XL: Error 5

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 5   1.1 Waterselector kan niet initialiseren door kalk   1.1.1 Apparaat ontkalken volgens handleiding
 Ook: Nescafé Amazone XL    
 
       
    1.2 Motor waterselector defect.   1.2.1 De machine nagekeken te worden door een monteur.   
       


Bravilor Bolero 1 / 2 / XL: Error 6

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 6   1.1 Magneetventiel blijft openstaan   1.1.1 De watertoevoer is geblokkeerd, open de waterkraan, controleer de slang of reset het waterslot.
 Ook: Nescafé Amazone-lijn    
 
       
    1.2 Betreffende magneetventiel is defect.   1.2.1 De machine nagekeken te worden door een monteur.   
       


Bravilor Bolero 1 / 2 / XL: Error 7

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 7   1.1 Verkeerde chipcard   1.1.1 De software op de chipcard is incompatible met de machine


Bravilor Bolero 1 / 2 / XL: Error 8

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 8   1.1 Communicatiefout tussen printplaten   1.1.1 Printplaat/platen of kabel is defect


Bravilor Bolero 1 / 2 / XL: Error 9

Display melding   Oorzaken probleem   Oplossing
1. Error 5   1.1 Pomp in vlotterbak draait niet/slecht   1.1.1 Apparaat ontkalken volgens handleiding
 Ook: Nescafé Amazone-lijn    
 
       
    1.2 Motor pomp defect.   1.2.1 De machine nagekeken te worden door een monteur.   
       


Halfautomaat: filterbakjes blijven in de broeikop hangen

Doordat koffieresten aankoeken in de broeikop kunnen de filterbakjes blijven hangen wanneer dit niet tijdig schoongemaakt wordt. Reinig de broeikop met een groepborstel en volgens de instructie in de handleiding en vervang de pistonring. Want ook een versleten ring kan dit probleem veroorzaken. Filterbakjes die na jaren gebruik versleten zijn (de bovenrand gaat scherp aanvoelen) dienen ook vervangen te worden.


Door het aandrukken van de koffie middels de tamper komt er vaak veel kracht op het randje van het filterbakje te staan waardoor deze vervormt. Door het veelvuldig indraaien van de filterdrager kan de rand van het filterbakje scherp worden. 


Halfautomaat: machine lekt water langs de filterdrager

De o-ring (ook wel pistonring genoemd) die voor de afluiting van de filterdrager met de machine zorgt, gaat bij normaal gebruik ongeveer een jaar mee. Deze ring kun je vaak eenvoudig zelf vervangen. Zorg er altijd voor dat het gedeelte waar de o-ring teruggeplaatst wordt, eerst zorgvuldig schoongemaakt wordt. Aangekoekte koffieresten kunnen anders nog steeds een goede afdichting in de weg staan.


Ter voorkoming van bovenmatige slijtage aan de pistonring zou je na gebruik de koffiepuk uit de filterdrager moeten slaan en de houder losjes in de broeikop terug moeten plaatsen. 


Quick Mill: kopsproeier afgebroken

Een van de weinige problemen die je met een Quick Mill kunt ondervinden is het afbreken van de kopsproeier (grote bout in het midden van de broeikop). De gebruikte legering van de kopsproeier is wellicht wat zwak, de nieuwe versie is steviger. Wanneer de de kopsproeier afbreekt, past een nieuwe er uiteraard niet in en zal het restant verwijderd moeten worden. 


Verwijder het waterreservoir, de filterdrager en de lekbak. Laat de machine opwarmen tot koffietemperatuur. Het verwarmen van de machine heeft als nut dat de metalen uitzetten. Haal de stekker uit het wandcontact en zet de machine op zijn kop. Probeer met een klein, taps toelopend voorwerp (torx- of kruiskopschroevendraaier) grip te krijgen op het restant van de kopsproeier aan de binnenzijde. Het restant even laten schrikken door een tik met een hamer op de schroevendraaier wil wel eens helpen. Mocht dit niet lukken, kan ontkalkingsmiddel nog wel eens helpen of een beetje cola. Wanneer ook dat niet werkt, dient de kopsproeier uitgeboord te worden. Een specialistisch werkje waarbij onherstelbare schade aan de onderplaat mogelijk is. 

Quick Mill: lekkage stoomkraan tijdens koffie bereiding

Uiteraard dient de stoomkraan naar binnen te staan (tegen de behuizing van de machine). Wanneer dit het geval is en de machine lekt nog steeds uit de stoomkraan, dan zouden de o-ringen in de stoomkraan versleten kunnen zijn. Deze o-ringen zitten op de spindel van de stoomkraan. Ook zou de kogel in de kraan aangetast kunnen zijn (beschadigd) of er zit kalk op. Het reviseren van de kraan is mogelijk, maar dit is een lastig klusje met vaak teleurstellend resultaat. Een kraan vervangen is makkelijker en sneller. 


Vragen?

Bel: 010 248 93 30

Of wij bellen jou:

Verfijn je zoekopdracht

Selecteer een onderwerp Merk Soort onderhoud Model Soort onderdeel Onderdeel per groep Soort Machine

Iets voor jou?

JURA S8 2020 Moonlight Silver EA nieuwste versie JURA S8 Moonlight Silver [EA] € 1.321,49 per stuk
Jura e8 GII Starter Pack JURA E8 [EB] *Starterpack* € 1.040,50 per stuk
JURA S8 Starterpack actie aanbieding JURA S8 *Starter pack* € 1.321,49 per stuk
JURA S8 Chroom [EA] JURA S8 Chroom [EA] € 1.404,13 per stuk

Belangrijke wijziging voor toestemming voor cookies voor Advertenties en Social Media. Bekijk wat wij gebruiken als we de cookie plaatsen op onze cookie statement pagina.

Als je niet wil dat jouw internetgedrag voor deze doeleinden gebruikt wordt, wijzig dan de Cookie-instellingen.

Instellingen aanpassen