Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Bij The Coffee Factory B.V. maken we graag plezier. Koffie is nou eenmaal een hartstikke leuk product! Niet voor niets dat we zijn ontstaan uit hobby, nieuwsgierigheid en een niet aflatende interesse in alles dat met koffie te maken heeft. Opgericht in 2002 en sindsdien zeer succesvol met merken als JURA, Bravilor, Quick Mill, Rocket en ons...

Lees verder

Hoe verschillende thee varianten worden gemaakt:

Woensdag, 31 juli 2013 09:48
Hoe verschillende thee varianten worden gemaakt:
Thee is verkrijgbaar in verschillende varianten: witte thee, groene thee, Oolong thee en zwarte thee. Dit betekent echter niet dat er voor iedere theevariant een apart plantje nodig is. Elke thee soort kan worden verkregen van dezelfde theeplant, maar voor iedere theesoort is wel een ander verwerkingsproces nodig.

Witte thee wordt verkregen door de theeblaadjes van de knoppen, die in de eerste 48 uur aan de theeplant zijn gevormd, direct te stomen en vervolgens in de zon te laten drogen. Met deze bewerking blijft de thee zeer puur. Witte thee bevat in vergelijking met gewone thee meer L-theanine (een aminozuur), antioxidanten (zoals catechinen) en vitamine C.

Groene thee wordt verkregen door de theeblaadjes eerst uit te spreiden en een dag in de zon te laten liggen. Daarna worden de bladeren gestoomd en vervolgens gedroogd. Na het drogen worden de theebladeren tussen twee horizontaal draaiende vlakken gerold. Groene thee is zeer populair in China, Japan en in toenemende mate in het Westen. Groene thee heeft een positieve invloed op de gezondheid en een bevorderend effect op de mentale alertheid.

Oolong thee wordt verkregen door de theeblaadjes eerst uit te spreiden en een dag in de zon te laten liggen. Vervolgens worden de blaadjes gekneusd om zo de oppervlakte voor het oxidatieproces te vergroten. Daarna start het oxidatieproces, waarbij de blaadjes in een koele geventileerde ruimte zuurstof absorberen. De oxidatiegraad van Oolong thee ligt tussen de 10% (neigt naar groene thee) en de 75% (neigt naar zwarte thee). Daarna worden de theeblaadjes gedroogd en gerold (zie groene thee).

Zwarte thee wordt verkregen door de theeblaadjes eerst uit te spreiden en een dag in de zon te laten liggen. Daarna worden ze direct gerold (zie groene thee). Vervolgens start het oxidatieproces, waarbij de blaadjes in een koele geventileerde ruimte zuurstof absorberen. Zwarte thee wordt volledig geoxideerd. Na het oxidatieproces wordt de thee verhit tot 80 – 90 °C en wordt de thee zwart. Zwarte thee is wereldwijd de meest bekend thee.


Belangrijke wijziging voor toestemming voor cookies voor Advertenties en Social Media. Bekijk wat wij gebruiken als we de cookie plaatsen op onze cookie statement pagina.

Als je niet wil dat jouw internetgedrag voor deze doeleinden gebruikt wordt, wijzig dan de Cookie-instellingen.

Instellingen aanpassen