Na water, is thee één van de meest gedronken dranken ter wereld. Thee staat voor gastvrijheid, gezelligheid, troost, genieten en gezondheid. Maar waar wordt thee eigenlijk van gemaakt, waarin schuilen de verschillen, hoe herken je goede thee en wat is de perfecte manier van theezetten?
De Dilmah School of Tea heeft als doel om kennis over deze 5000 jaar oude drank te delen, om zo het plezier van thee te vergroten. De Dilmah School of Tea is bedacht en opgericht door het Sri Lankaanse familiebedrijf Dilmah, dat haar bestaansrecht ontleent aan de passie van oprichter Merrill J. Fernando. Hij heeft zijn leven gewijd aan thee en zijn zonen Dilhan en Malik in zijn enthousiasme meegenomen.
In Nederland organiseert Dilmah een eendaagse theecursus voor horeca-ondernemers, sommeliers, theeliefhebbers, foodies, restaurantbediening en theeverkopend personeel. Aan bod komen onder meer het productieproces van thee, de verschillende theesoorten, het zetten van een perfecte kop thee, en manieren waarop een horecaondernemer geld kan verdienen aan thee. De lesstof bestaat uit kennis en kunde; er zal geluisterd, gekeken, gevoeld, geroken en geproefd worden. Na afloop ontvangen deelnemers het theecursus-getuigschrift van de Dilmah School of Tea.