Hoe maak je
nu eigenlijk een perfect kopje thee en haal je het maximale uit de
theeblaadjes? Hiervoor zijn twee dingen erg belangrijk om te weten. Ten eerste,
moet er gelet worden op de temperatuur van het water waarin de theebladeren
trekken. Het is hierbij belangrijk dat het water eerst het kookpunt bereikt en
dan afkoelt naar de gewenste temperatuur. Ten tweede, moet er gelet worden op
de tijd dat de theebladeren in het water trekken. Wij geven hierbij de juiste
temperaturen en tijden voor de verschillende soorten thee zodat je naast een
perfect kopje koffie voortaan ook kunt genieten van een perfect kopje thee.
Soort thee
|
Temperatuur water
|
Trektijd thee
|
Witte thee
|
65 – 70 °C
|
1 à 2 minuten
|
Groene thee
|
75 – 80 °C
|
1 à 2 minuten
|
Oolong thee
|
80 – 85 °C
|
2 à 3 minuten
|
Zwarte thee
|
99°C
|
2 à 3 minuten
|
Kruiden/vruchten thee
|
99 °C
|
3 à 6 minuten
|